Több mint esztétika

Csak semmi egyhangúság, szürkeség: színesen gondolkodunk

Egy újabb gondolattal folytatjuk cikksorozatunkat, amellyel megpróbálunk színt vinni az ablakvásárlás „szürke” számai közé...meséli Simonyi Gábor, a Gábor Ablak ügyvezető igazgatója.

Nem újdonság, hogy az ablakkeret kiválasztásakor nem pusztán színt választunk, hanem anyagot is, hiszen ma már annyi színezési és felületkezelési technika létezik. De vajon mik azok az alternatívák, amik hosszú távon akár ablakunk élettartamát is növelhetik?


Változatos és tartós acryl színek

A mai ablakok már a legkülönbözőbb építészeti elképzeléseket, stílusokat tudják képviselni. Miért ne mutatkozhatna meg mindez a színekben is? Az acryl felületű ablakkeretek nem csak azért különlegesek és újszerűek, mert lehetővé teszik, hogy bármilyen (RAL) színű ablakunk lehessen, de rendkívül tartós megoldást nyújthatnak, hiszen a színezési eljárásnak köszönhetően kimagaslóan ellenállnak az UV sugárzásnak is, így nem kell fakulástól vagy besárgulástól tartanunk.

Van még egy fontos előnye az acryl eljárásnak. A használatából eredő esetleges felületi sérülések alkalmával ugyanis nincs szükség az igencsak költséges újrafestésre, hanem egy finom felületi polírozás segítségével eltüntethető a hiba, hiszen az acryl felület egy 0,6-0,7 mm-es réteg a profilon, mely lehetővé teszi a kisebb jellegű korrekciókat.


Nem kell lemondani a természetes hatásról

Sem a természetes hatásról, sem a műanyag ablak jó tulajdonságáról nem kell lemondanunk, hiszen ma már számtalan olyan famintázatú fóliával ellátott többféle színárnyalatú műanyag nyílászáró kapható, ami hatásában szinte teljesen úgy mutat, mintha a nyílászárónk valódi fa lenne. Ezzel biztosíthatjuk házunknak a természetes megjelenést, ugyanakkor élvezhetjük a műanyag nyílászáró valamennyi előnyös tulajdonságát: tökéletes záródás, esztétika, hosszú élettartam, alacsony karbantartás igény (pl. nem kell festeni).


Kosz, újrahasznosíthatóság

Fontos tulajdonság még a szennyeződéstaszítás is, hiszen így hosszú távon az ápolás sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb. Sőt, nem utolsó szempont, hogy a környezetvédelmi követelményeknek milyen mértékben felel meg az ablakkeret. A mai PVC keretek többsége például 100%-ban újrahasznosítható. Ezeket a szempontokat mind-mind érdemes átgondolni ablakválasztáskor.

A Gábor Ablak 12 acryl és 17 faerezetű fóliázott színben kínálja termékeit leendő ügyfelei részére.

(Folytatjuk!)