Nyílászáró elé építhető redőnyök

RONDO 2 redőny - Az eredeti kerek forma

A RONDO 2 redőny lekerekített formavilágával az ablak dísze. Igényes homlokzatok kialakításhoz alkalmas redőny éppúgy új építésű házaknál, mint felújításoknál. Ez a redőny megfelel a legszigorúbb hővédelmi előírásoknak és az energia-megtakarításra vonatkozó követelményeknek.

Redőny - RONDO 2

  • Porszórt alumínium redőnydoboz és levezetősínek a tartósság jegyében
  • Rendkívüli színgazdagság az egyedi igényekért
  • Alapáron alumínium lamellával ellátott redőny
  • Motoros meghajtással a könnyű kezelhetőségért
  • Kombinálható, redőnydobozba szerelhető szúnyoghálóval a tökéletes kényelemért
  • Utólag is felszerelhető a redőny már meglévő nyílászáróira


Redőny - RONDO 2 - Az eredeti kerek forma

PENTO KR redőny - A klasszikus tökéletesség

Nyílászáró elé építhető klasszikus redőny, sarkos forma új, és felújításra szoruló épületek számára egyaránt.

Redőny - PENTO KR
  • Hengerelt alumínium burkolatú redőny a könnyű tisztíthatóságért
  • Redőnyeink fehér, szürke, bézs, ezüst és sötétbarna színekben választhatóak
  • Dupla falú alumínium, alumínium és műanyag lamellával a variálhatóságért
  • A kényelem jegyében ez a redőny választható gurtnis, kurblis és motoros meghajtással is
  • A kellemetlen rovarok ellen utólag is beszerelhető a redőnydobozba integrálható szúnyogháló
  • Már elkészült épületek esetében is felszerelhető


Redőny - PENTO KR - A klasszikus tökéletesség

INTEGO redőny - A láthatatlan védelem

Tökéletes választás, ha kombinálni szeretné a nyílászáró elé építhető redőnyök előnyeit a láthatatlan építőelemek felhasználásával. A redőny eltűnik a vakolat vagy a homlokzattakaró alatt, így nem bontja meg az épület kialakított összképét.

Redőny - INTEGO

  • Szinterezett alumínium redőnytok szalagpréselt alumínium lemezből a tökéletességért
  • RAL színekben az egyedi színvilágért
  • Dupla falú alumínium és műanyag lamellával ellátott redőny a kiváló hőszigetelésért
  • A redőny működtethető gurtnis, kurblis vagy motoros meghajtással
  • Utólag is beszerelhető szúnyogháló a kártevők távoltartására


Redőny - INTEGO - A láthatatlan védelem

 

Minden, amit tudni érdemes a redőnyökről

Az árnyékolástechnika több szempontból is fontos kérdés. A redőny az a kiegészítő termék a nyílászáróknál, aminek a megvételére előre fel kell készülni. Ha nyílászárót akarunk vásárolni, és későbbiekben tervezzük, hogy majd ehhez a nyílászáróhoz szeretnénk kiegészítőként redőnyt vásárolni, akkor erre bizony előre gondolni kell. Gondoskodni kell mindazon kiegészítő elemekről, melyek szükségesek a redőny későbbi gond nélküli felszereléséhez.

 

Miről kell előre gondoskodni redőny beszerelésnél?


Rendkívül fontos, hogy a későbbi redőny fajtáját már előre kigondoljuk. Ez alatt azt értjük, hogy a különböző redőnytípusok különféleképpen csatlakoznak az ablakszerkezethez. Vannak úgynevezett felső tokos redőnyök, amelyek a nyílászáró tetejére kerülnek egy „kis dobozban”. Itt gondoskodni kell arról, hogy legyen helye a redőnydoboznak az ablak mellett a falnyílásban, tehát az ablak redőnydobozostul tölti ki teljes egészében a falnyílást.

Azonban vannak olyan redőnyök, melyek külső tokosok. Itt a redőnydobozt az ablakszerkezetre kívülről helyezik rá. Ennél a megoldásnál arra kell figyelni, hogy a redőny doboza, ha nem gondoskodunk előre az ablak tetejére helyezendő tokszélesítésről, akkor néhány centimétert kitakarhat az üvegfelületből.

Mindkét esetben gondolni kell a redőny lamellákat levezető sín helyéről, amelyet az úgynevezett tokszélesítőre erősítenek fel. Ennek célja, hogy a redőny miatt ne veszítsünk még néhány centimétert sem a kilátást biztosító üvegfelületből.

 

Redőny utólagos felhelyezése


Attól az idézőjeles tévhittől teljes mértékben eltekinthetünk, hogy a redőny későbbiekben történő felhelyezése nagyobb kellemetlenségekkel jár. Az előbb említett két eset mindegyikében már előre gondoskodtunk a későbbi redőny felhelyezéséről, ezért ezt a műveletet kevesebb idő és kosz mellett el tudják végezni a szakértő beépítők.

 

A redőny javítja a hőszigetelést és a komfortérzetet


Természetesen az előkészítési „gondokon” kívül a redőnyök számos jó tulajdonsággal egészítik ki a nyílászárókat. A redőnyök szerepe nem elhanyagolható a nyílászáró hőszigetelése szempontjából sem. A plusz szigetelő felület, továbbá a redőny és az üveg között kialakított légrés több tizeddel is javíthatja a szerkezet hőátbocsátási tényezőjét, tehát fokozottabb hőszigetelést tesz lehetővé a belső tér számára.

Ezen felül a zajszigetelésben játszott szerepe is említésre méltó. A redőnnyel ellátott nyílászáró egy forgalmas út mentén olyan mértékben csökkentheti a beszűrődő zaj szintjét, hogy az mindenféle egyéb költséges zajszigetelő üveg behelyezése nélkül is kellemes közérzetet biztosíthat a benn tartózkodók számára.

A redőny UV védelemben játszott szerepe két vetületben jelentkezhet. Egyrészt a helyiségben található bútorok színét óvja, másrészt maga a nyílászáró színtartósságát is javítja. Bár a mostani színes nyílászárók már UV védett felületkezeléssel ellátottak, de mindezt nem árt, ha fokozott napsütésnek kitett helyen egy plusz védő réteggel (redőnnyel) ellátjuk. Minderről kifejezetten abban az esetben érdemes gondolkodni, amennyiben az ablak színe sötét, mert ekkor a termék fokozottabb mértékben ki van téve a hőtágulás veszélyének.